Overslaan en naar inhoud gaan

Beleidsdekkingsgraad april 2024: 132,3%

Gepubliceerd op:

De beleidsdekkingsgraad is gelijk gebleven. In april 2024 staat hij op 132,3%. In maart was de stand ook 132,3%. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden.

Een jaar geleden, in april 2023, was de actuele dekkingsgraad 131,6%. Deze actuele dekkingsgraad valt uit de berekening van de beleidsdekkingsgraad. Daar komt de actuele dekkingsgraad van april 2024 voor terug. Die is met 132,3% iets hoger dan een jaar geleden. Maar de beleidsdekkingsgraad bleef gelijk.

Wat betekent deze beleidsdekkingsgraad voor mij?

Bij de huidige beleidsdekkingsgraad staat het pensioenfonds er relatief goed voor. Ga naar de webpagina over onze financiĆ«le situatie om te zien wat er bij verschillende beleidsdekkingsgraden met uw pensioen gebeurt.

Actuele dekkingsgraad in april iets hoger dan in maart 2024

De actuele dekkingsgraad steeg de afgelopen maand: van 130,8% in maart naar 132,3% in april 2024.

De ontwikkeling van de actuele dekkingsgraad is afhankelijk van de hoogte van de beleggingen en de voorzieningen. De rente steeg iets in de afgelopen maand. Dit had een positief effect op de actuele dekkingsgraad. De waarde van de beleggingen daalde in april. Dat had een negatief effect op de dekkingsgraad. De stijging van de rente had in dit geval een iets groter effect dan de daling van de beleggingen. Opgeteld leidt dit tot een lichte stijging van de actuele dekkingsgraad in april 2024.

Het bestuur bespreekt regelmatig de ontwikkelingen op de markten en in de beleggingsportefeuille met de beleggingsadviseurs. Daarmee wordt goed bewaakt of en wanneer eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn. Op dit moment zijn geen extra maatregelen nodig. Het pensioenfonds heeft ook een crisisplan dat houvast biedt.